Servis kompjutera Xelart Novi Beograd
Servis računara od poverenja
  xelart - servis kompjutera

Pon-Pet: 9-18h
Sub: 10-14h

 
Servis racunara Xelart Novi Beograd O servisu racunara Xelart Novi Beograd Cenovnik servisiranja racunara Kontaktirajte servis racunara English - computer repair service Belgrade
dot
USLUGE
line
LAPTOP SERVIS
line
PRODAJA

Avast antivirus, najbolji svetski antivirus

line

RAZNO

line

Xelart na Facebook-u

Pisite nam ako imate neki predlog ili primedbu, kako bismo bili još bolji!

Srbi za Srbe

Сервисирањем рачунара код нас помажете најугроженијим српским породицама и појединцима широм Балкана, јер од месечне зараде издвајамо део новца за донације.

 

 

Instalacija sistema Windows XP/7/8

Instalacija sistema se najčešće radi ako je postojeći sistem uništen i nije ga moguće popraviti, zatim sledi instalacija sistema na novi računar ili prelazak sa starog Windows-a XP. Trenutno su kod nas najzastupljeniji Windows 7, zatim Windows XP, Windows 8 i neki od Linux-a.

Windows 7 instalacija sistemaServis kompjutera Xelart vrši instalaciju sistema istog dana ako računar donesete do podneva! Instalacija podrazumeva čuvanje podataka na slobodnoj particiji ili spoljnom disku, zatim formatiranje sistemske particije i instaliranje novog sistema. Posle toga sledi instalacija drajvera, antivirus zaštite i standardnih programa.

Prilikom instalacije, sistem se optimizuje tako da nema bespotrebnih pitanja, update-ova, toolbar-ova i slično. Na kraju podešavamo Windows sistem tako da imate radno okruženje najsličnije onom kakvo je bilo pre instalacije, povezan na Internet i spreman za rad.

Instalacija sistema Windows 7, Windows 8 ili Windows XP se vrši u našem servisu ili na terenu i obično ovaj posao završimo za 1.5 do 2 sata.

instalacija sistema

Koji Windows instalirati?

Windows 7 Home može da radi nekako već na računaru sa 1 GB memorije i dual core procesorom od 1.6 GHz, mada preporučujemo najmanje 2 GB memorije za rad u ovom sistemu. Ako je Vaš računar slabiji, zadržite se na Windows-u XP. Generalno, kompjuter radi mnogo bolje na Windows-u XP nego na Windows-u 7 i nema praktično nikakvih problema sa uređajima, poslovnim i drugim programima. Windows 7, a pogotovo Windows 8 je prilično nekompatibilan sa starijim programima i uređajima. Ako u firmi imate neke poslovne programe ili starije štampače, skenere i druge uređaje, preporučujemo instalaciju Windows XP sistema jer će sve raditi.

Windows 8 desktop

Windows 8 se mnogo razlikuje od prethodnih verzija pa je potrebno mnogo živaca da ga koristite ako ste se navikli na Windows XP ili Windows 7. Sve je posakrivano, treba puno koraka da se dođe do mnogih opcija koje su ranije bile na dohvat ruke, a mnogi uređaji i programi neće raditi. To je sve donekle ispravljeno u nadogradnji 8.1 koju obavezno instalirajte jer je besplatna.

Instalacija sistema obuhvata sledeće:

 • prebacivanje podataka na drugu particiju ili ext. hard disk
 • instalaciju sistema
 • instalaciju drajvera za računar i priključene uređaje
 • instalaciju antivirus programa
 • instalaciju osnovnih besplatnih programa za obradu teksta, tabelarne proračune, poštu, muziku, filmove, snimanje diskova, internet, pdf dokumente, itd..

Uz instalaciju Windows sistema standardno instaliramo:

 • Avast ili Avira antivirus
 • BS Player za puštanje video i audio fajlova
 • K-Lite codec pack - kodeci za puštanje videa
 • Open Office paket za tabele, obradu teksta, prezentacije
 • Ashampoo za snimanje diskova
 • Adobe flash player za Youtube video, igrice itd.
 • Firefox ili Chrome browser za internet
 • Foxit reader za PDF dokumente i virtuelni PDF štampač
 • 7zip program za ZIP fajlove i ostale arhive
 • Skype za internet razgovore i telefoniranje.

Posle instalacije sistema, računar je spreman za svaku standardnu kućnu ili poslovnu upotrebu. Posebne programe instaliramo na zahtev klijenata.

windows, linux

Instalacija Linux sistema

Ubuntu Linux instalacijaLinux je sistem koji je pandan Windows-u, mnogima vizualno lepši i jednostavniji, a glavna snaga mu je bezbednost i pouzdanost, tako da nema virusa i padova sistema bez razloga. Linux je i besplatan, tako da ga bez problema možete instalirati u firmi, uz kompletan paket kancelarijskih programa koji rade sa fajlovima iz Word-a, Excel-a, Powerpoint-a, itd.. Postoji mala razlika u načinu rada u Linux-u, ali se veoma brzo možete navići, posebno ako ste nov korisnik računara koji nije stigao da stekne naviku na Windows. Svi vodeći internet provajderi koriste Linux kao osnovno rešenje, što potvrđuje superiornost ovog tipa sistema.

Danas su među najboljim verzijama Linux Ubuntu, OpenSuse Linux, Red Hat Linux.

Ako niste sigurni koji Linux bi instalirali, preporučujemo Ubuntu kao jednostavan, lep i pouzdan sistem, koji postoji i u verziji na srpskom jeziku. Možete birati neki od podržanih izgleda (tema, desktop-a), od kojih su najpopularniji Gnome i KDE.

instaliranje windowsa

Sviđa Vam se članak? Preporučite ga prijateljima! Hvala.

 

PC komponente, sklapanje i prodaja računara

Komponente za PC računare, prodaja delova - memorije, matične ploče, grafičke kartice, hard diskovi, kućišta, napajanja, memorije, procesori

Kvalitetni PC računari po želj! Pozovite nas radi konsultacija.

 

Servisiramo:

Laptop brendovi HP, Acer, Asus, MSI, Lenovo, Toshiba

(C)2006-2017. Xelart Holdings d.o.o. Beograd | Design & SEO by Xelart