Servis kompjutera Xelart Novi Beograd
Servis računara od poverenja
  xelart - servis kompjutera

Pon-Pet: 8-18h
Sub: 10-14h

 
Servis racunara Xelart Novi Beograd O servisu racunara Xelart Novi Beograd Cenovnik servisiranja racunara Kontaktirajte servis racunara English - computer repair service Belgrade
dot
USLUGE
line
LAPTOP SERVIS
line
PRODAJA

Avast antivirus, najbolji svetski antivirus

line

RAZNO

line

Xelart na Facebook-u

Pisite nam ako imate neki predlog ili primedbu, kako bismo bili još bolji!

Srbi za Srbe

 

 

 

 

Zamena tastature na laptopu

Zamena tastature je jedna od najčešćih usluga u našem servisu. Veoma retko se tastatura pokvari sama od sebe, najčešći uzrok je polivanje laptopa vodom, Koka-kolom, pivom, čajem ili sokom. Utvrdili smo da je najveći ubica laptopa Koka-kola, a pivo mu najviše prija. :)

Laptop tastatura, zamena tastature na laptopu

Kada se laptop polije vodom, ona obično ispari posle 10-ak dana i laptop se može ponovo koristiti posle zamene tastature, ako su preduzete sve mere za spasavanje polivenog laptopa.

Poliven laptop i zamena tastature

Poliven laptop, šta uraditi?

Ako se desi da prospete vodu ili neku drugu tečnost po tastaturi laptopa, ODMAH ga okrenite naopako, isključite iz struje i izvadite bateriju! Ne čekajte da se regularno ugasi. Posle polivanja laptop se ne sme paliti čak ni posle nedelju dana, jer će u protivnom izgoreti ploča i moći ćete samo da ga bacite. Obratite se našem servisu i pokušaćemo da Vam pomognemo.

Popravka tastature za laptop nije mogućaLaptop tastature se ne mogu popravljati jer se sastoje od nekoliko slojeva plastičnih folija sa mnoštvom kontakata, preko kojih su postavljeni tasteri sa svojim mehanizmima. Sve to je utisnuto u poklopac od lima sa donje strane, pa je praktično nemoguće to sve rasklopiti radi čišćenja ili popravke.

Kvar tastature se dešava i sam od sebe, a to ćete prepoznati time što bez vidljivog razloga neki tasteri prestanu da rade. Može se pokušati pažljivim čišćenjem kontakata na ploči i flet kablu od tastature, pa ako to ne pomogne, potrebno je zameniti tastaturu novom ili polovnom.

Na stanju imamo veliki broj novih i polovnih tastatura za mnoge modele laptopova, a i one koje nemamo, možemo brzo nabaviti kod uvoznika.

Nove i polovne laptop tastature

Nove i polovne laptop tastature

Polovne tastature za laptop su testirane i bez oštećenja, pa je to najpovoljnije rešenje. Pogledajte našu ponudu tastatura na sajtu Kupindo.rs.

Nove tastature za neke standardne modele laptopova koštaju oko 30€, dok je cena tastatura za neke posebne modele laptopova 45€.

Zamenu laptop tastatura vršimo za sledeći dan ako su nove tastature, odnosno odmah za polovne koje imamo na stanju. Ako je hitno, možete i sačekati da preuzmemo do uvoznika novu tastaturu ako je nemamo trenutno na stanju.

Author: Sasha Erceg

tastature za laptopove

Korisni linkovi:

Cenovnik | Tastatura za Asus | Tastatura za HP | Tastatura za Lenovo | Tastatura za Acer | Tastatura za Toshiba

Sviđa Vam se članak? Preporučite ga prijateljima!

 

 

Saveti

Nemojte nikada držati piće pored laptopa jer je veliki procenat laptopova uništen baš slučajnim prosipanjem tečnosti po tastaturi.

***

Ako već držite piće pored laptopa, neka obavezno bude zatvoreno u flašici, kako ne biste ostavili mogućnost da ga prospete po laptopu.

 

Vršimo zamenu tastatura za skoro sve modele laptopova:

Dell, Lenovo, Toshiba, Sony, HP, Asus, Acer, MSI, Gericom, itd.

 

(C)2006-2019. Xelart Holdings d.o.o. Beograd | Design & SEO by Xelart