Servis kompjutera Xelart Novi Beograd
Servis računara od poverenja
  xelart - servis kompjutera

Pon-Pet: 9-18h
Sub: 10-14h

 
Servis racunara Xelart Novi Beograd O servisu racunara Xelart Novi Beograd Cenovnik servisiranja racunara Kontaktirajte servis racunara English - computer repair service Belgrade
dot
USLUGE
line
LAPTOP SERVIS
line
PRODAJA

Avast antivirus, najbolji svetski antivirus

line

RAZNO

line

Xelart na Facebook-u

Pisite nam ako imate neki predlog ili primedbu, kako bismo bili još bolji!

Srbi za Srbe

Сервисирањем рачунара код нас помажете најугроженијим српским породицама и појединцима широм Балкана, јер од месечне зараде издвајамо део новца за донације.

 

 

 

Zamena laptop ekrana odmah!

Zamena ekrana nije veliki problem za servisera, pogotovo kad je polomljen pa nije potrebna dijagnostika. Zamenu polomljenog ekrana na laptopu možemo obaviti i odmah za laptopove kod kojih ne mora da se rasklapa i donji deo kućišta, kao kod nekih HP modela.

Zamena ekrana na laptopu

Kvar ekrana korisnici često zamene sa nekim drugim koji prouzrokuje nedostatak slike ili mrlje i artifakte u slici, pa je potrebno prvo ustanoviti šta je tačno problem.

Ako ekran nema osvetljenje, a slika se vidi pod određenim uglom, problem je do invertora ili lampe u ekranu, što se lako utvrđuje zamenom invertora. Zamenu lampe kod LCD ekrana radi retko koji servis, jer je popravka vrlo komplikovana, pa preporučuju zamenu ekrana. Mi radimo i takve popravke.

Zamena ekrana na laptopu je vlo osetljiva stvar, i uvek tom poslu prilazimo sa puno pažnje. Posedujemo širok dijapazon ekrana raznih veličina i tipova, nove i polovne:

  • Ekran za laptop 10.1 "(1024x600, 1024x768, 1024x800)
  • Ekran za laptop 11.6"
  • Ekran za laptop 14.1"
  • Ekran za laptop 15.4"
  • Ekran za laptop 15.6 "(1366x768, HD)
  • Ekran za laptop 17.3"
  • Ekran za laptop 17.3".

Za zamenu laptop ekrana koji nisu ovde navedeni, pozovite!

Pošto smo sigurni u kvalitet naših usluga i rezervnih delova, dajemo pismenu garanciju, kako za nove, tako i za polovne ekrane za laptop.

Na nove ekrane dajemo garanciju od godinu dana, na polovne 3 meseca.

Prilikom poručivanja ekrana obratite pažnju na tip ekrana (LED ili CCFL), položaj i tip konektora, oznaku na originalnom modelu (npr. LTN156xx), i rezoluciju.

Zbog mogućnosti oštećenja prilikom transporta, ne šaljemo ekrane poštom!

Razlika izmedju LED i LCD ekrana

Razlika između CCFL i LED ekrana

CCFL ekrani sadrže tečne kristale, kao i dodatno osvetljenje da bi se nešto videlo na njemu. Trenutno su najzastupljeniji CCFL LCD ekrani (Cold Cathode Fluorescent Lamp) sa jednom ili ponekad sa dve lampe, uz koje ide i invertor. Teži su, troše više struje i greju se, slabiji im je kontrast, traju kraće. Ovo je stari tip ekrana, i zadnjih par godina ih polako zamenjuju LED ekrani.

LED ekrani su novija tehnologija sa aktivnim pozadinskim osvetljenjem u vidu malih LE dioda (Light Emitting Diode). Oni ne koriste invertore, hladni su, ne greju se, malo troše i laki su. Traju mnogo duže nego CCFL.

Kako odrediti tip ekrana

Kako saznati tip ekrana na laptopu?

Ukucajte na Google model laptopa i odmah iza toga "spec", na primer "HP 615 spec", i dobićete detalje o tom modelu. Podatak koji nam treba je display size, broj koji označava dužinu dijagonale ekrana u inčima. Stariji modeli su rađeni u HD Ready rezolucij, dok noviji i jači modeli prikazuju full HD rezoluciju, pa nije svejedno koji ekran ćete staviti.

Najlakše ćete utvrditi tip ekrana po tome što se na LCD ekranima nalazi kablić dužine oko 5cm u donjem delu sa desne strane, obično bele i roze boje. LED ekrani nemaju nikakve dodatne priključke osim onog na samom ekranu.

Zamena ekrana LCD i LED

Ako kupujete laptop, odaberite neki sa LED ekranom, jer ćete dobiti duže trajanje baterije, bolju sliku i duži vek ekrana (nema invertora koji često izgore usled pregrevanja). U sve moderne laptopove ugrađuju se LED ekrani.

Author: Sasha Erceg

LED i CCFL ekrani za laptopove

Korisni linkovi:

Zamena lampe u ekranu | Zamena invertera | Zamena flet kabla | Cenovnik

Laptop ekrani, zamena, prodaja

Sviđa Vam se članak? Preporučite nas prijateljima! Hvala!

 

 

Laptop ekrani

Imamo ekrane LED i CCFL od 10.1, 11.2, 13.3, 14, 15.4, 15.6, 16, 17, 17.1, 17.3, 19 inča.

Razni CCFL i LED ekrani za laptopove

Garancija:
12 meseci na nove ekrane
i 3 meseca na polovne!

 

 

 

(C)2006-2018. Xelart Holdings d.o.o. Beograd | Design & SEO by Xelart